Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić posjetio je danas nevesinjsku Bolnicu i podržao napore menadžmenta ove ustanove da zadrži postojeći nivo zdravstvenih usluga i obezbijedi finansijsku stabilnost. Direktor bolnice Velibor Milivojević ocijenio je da je zdravstvena služba uz podršku ministarstva posljednjih godina značajno unaprijeđena.



Šeranić je rekao da nevesinjska Bolnica treba da nastavi saradnju sa eminentnim profesorima iz Beograda i sa pružanjem usluga po kojima je prepoznatljiva u regionu. Sa direktorom bolnice Veliborom Milivojević razgovarao je i o mogućnostima da se neiskorišteni smještajni kapaciteti Doma zdravlja pripreme za pružanje usluga iz oblasti palijativne njege.

̶ Ovo je u skladu sa konceptom ministarstva koje će pružati podršku zdravstvenim ustanovama za pripremu kapaciteta za sve veći porast onkoloških pacijenata i njegu koju oni zaslužuju ̶ istakao je Šeranić.

Šeranić je pohvalio napore menadžmenta bolnice da pružanjem usluga pacijentima koji nisu osiguranici Fonda zdravstvene zaštite RS obezbijede dodatne prihode za ustanovu.

Direktor nevesinjske bolnice Velibor Milivojević rekao je da je uspješna saradnja sa Ministarstvom zdravlja i Vladom RS omogućila da se zdrvavstvena služba u Nevesinju održava navisokom nivou.


Milivojević je podsjetio da je nevesinjska bolnica u nedavno provedenoj anketi o zadovoljstvu pacijenata uslovima ličenja u bolnicama Srpske dobila najviše ocjene.


Izvor: Radio Nevesinje