Sitacija na terenu nije alarmantna, a protekla noć je bila relativno mirna. Od jutros su počeli da pristižu novi pozivi za saniranje štete, koju su izazvali olujnu udari vjetra, rekao je Mirko Ćurić gradonačelnik Trebinja i komandant štaba za vanredne situacije Grada Trebinja, dodajući da je sva raspoloživa operativa gradske uprave i javnih preduzeća na terenu.




Ćurić je kazao da su od jutros na besplatan broj Centra za obavještavanje 121 počeli da pristižu novi pozivi za saniranje šteta od nevremena, te da je operativa koju je angažovala Gradska uprava nastoji da štetu sanira prema prioritetima.


„Molio bih građane da imaju razumijevanje i ne prijavljuju manje štete koje oni sami mogu sa saniraju, te da prijavljuju samo oni koji problem ne mogu da riješe sami. Poruka građanima je da se iz svojih domova ne kreću bez prijeke potrebe, a prema našim informacijama, jaki udari vjetra bi trebalo da oslabe do podneva“, rekao je on.

Ćurić je podsjetio da je juče evidentiran slučaj da je jedan naš sugrađanin pao sa krova, prilikom saniranja štete od nevremena.


„Naša poruka je da građani na čijim je objektima pričinjena šteta sačekaju, jer ćemo danas i sutra nastaviti da saniramo posljedice nevremena. Narednih dana će doći komisija da sagleda stanje u vezi sa eventualnom finansijskom nadoknadom“, kazao je Ćurić.


On je precizirao da je u saradnji sa predstavicima mjesnih zajednica šteta evidentirana, a Grad Trebinje će u zavisnosti od iznosa štete finansijski pomoći, kako bi posljedice nastale štete bile lakše otklonjene.


Izvor: Rado Trebinje