Na 21. sjednici Skupštine grada Trebinja odbornici će se izjasniti o predlogu za dodjelu “Svetosavske nagrade”.


Komisija za utvrđivanje predloga za dodjelu Svetosavsku nagradu predložila je da se ove godine dodijeli 5 nagrada.




Komisija je predložila da Javno priznanje Svetosavska nagrada dodijeli:


- Jovanu Dutini, doktoru tehničkih nauka, za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja u gradu Trebinju.


- Ristu Šigudu, profesoru i direktoru JU “Centar Srednjih škola”, za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvijanju pozitivne atmosphere u ustanovi.


- Milošu Kažoviću, profesoru matematike i fizike u JU “Tehnička škola” Trebinje, za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse.


- Stojanki Gudelj, nastavnici solfeđa i klavira i direktorici Osnovne muzičke škole u Trebinju, za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse.


- Milenku Mileniću, profesoru i direktoru Gimnazije “Jovan Dučić” Trebinje, za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse, posthumno


Svetosavska nagrada je priznanje za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srpskoj.


Trebinje Danas