Dvadesetpetoro djece iz Bileće otputovalo je danas na ljetovanje u Bečiće u Crnoj Gori u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”, koji sprovodi Javni fond za dječiju zaštitu Srpske u saradnji sa centrima za socijalni rad.


Kao i prethodnih godina, zajedno sa dva vaspitača, na ljetovanje su otputovala djeca koji su korisnici dječijeg dodatka, djeca iz porodica sa četvoro i više djece i djeca iz boračke populacije, kao i djeca iz socijalno-ugroženih kategorija društva.

Vaspitač Jelene Tabaković rekla je da će djeca, osim odmora i druženja, imati i određen program aktivnosti za vrijeme desetodnevnog boravka na moru.

Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske realizuje projekat “Socijalizacija djece u Srpskoj” od 2002. godine, a ciljne kategorije su djeca od šest do 15 godina čiji se razvoj odvija u nepovoljnim porodičnim, materijalnim i socijalnim uslovima ili je osujećen razvojnim i zdravstvenim problemima.

Osnovni cilj projekta je da se ostvari pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavajući njihove razvojne potrebe, realizacijom prilagođenih programskih aktivnosti i stvaranjem pozitivnog, afirmativnog ambijenta u vrijeme boravka u odmaralištu.

Ovaj projekat podržavaju Vlada i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Rejting info