„Dječija nedjelja“ je tradicionalna godišnja manifestacija koja se obilježava širom Republike Srpske u prvoj sedmici oktobra. Cilj manifestacije je da se šira javnost upozna sa potrebama djece, da se skrene pažnja i podigne svijest na odgovornost porodice, škole i drugih institucija u čijoj nadležnosti je briga za djecu i zaštita njihovih prava.

Kao i u mnogim gradovima naše zemlje, „Dječija nedjelja“ će se u Trebinju obilježiti pod sloganom „VJERUJEM U SEBE“ od 1. do 7. oktobra, tokom čijeg trajanja će biti organizovane raznovrsne kulturno – obrazovne, rekreativne i druge aktivnosti usmjerene na razvoj svijesti o značaju samopouzdanja kod djece i poboljšanje njihovog društvenog položaja.


Pokrovitelj manifestacije je Grad Trebinje, a učesnici su: Vrtić JU „Naša radost“, Obdanište „Sveta Evgenija-Carica Milica“, Dječija igraonica „Ciciban“, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, OŠ „Vuk Karadžić“ i OŠ „Sveti Vasilije Ostroški“, Osnovna muzička škola Trebinje, Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ i JU Centar za socijalni rad Trebinje.

PROGRAM 01.10-07.10.2018.

DANI OTVORENIH VRATA:

PONEDJELjAK

Osnovne škole i vrtići

UTORAK:

od 10:00h Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“

SRIJEDA:

od 10:00h Posjeta djece Dnevnom centru za stare

ČETVRTAK:

10:00h Posjeta djece Gradonačelniku u Gradskoj upravi Trebinje

PETAK:

10:30h „CENTRALNA MANIFESTACIJA“ – Kulturni centar Trebinje