Sin poznatog splitskog fudbalskog trenera Vjekoslava Lokice i sestrić proslavljenog hrvatskog tenisera Gorana Ivaniševića, Ivan Lokica, navodno je organizator napada na vaterpoliste Crvene zvezde na Rivi u Splitu.


Sumnja se da je upravo Lokica, koji radi ka konobar u jednom lokalu na Rivi, zvao ostale napadače kada je na vaterpolistima vidio opremu sa grbom Crvene zvezde.





On je već od ranije poznat policiji jer je svojoj majci, Srđani Ivanišević, inače sestri slavnog tenisera, 2007. godine prijetio da će je ubiti ako mu ne da novac da vrati dugove.


Splitska policija je u nedjelju privela trojicu huligana koji se dovode u vezu sa napadom na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi, a jedan od privedenih je navodno bio Ivan Lokica.


Međutim, nakon višečasovnog saslušanja on je pušten kući. "Splitski dnevnik" je prenio da pregledom poruka i poziva nije potvrđena sumnja da je on pozvao napadače.

Podsjetimo, vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su u nedjelju u centru Splita.


Četvorica igrača sjedila su na kafi oko 13:40 sati na Rivi, glavnom gradskom šetalištu, kada im je prišla grupa mladića i zatražili da skinu klupske majice, a mnogo težih posledica nije bilo jer su trojica vaterpolista pobjegla, a golman crveno-belih Aleksandro Kralj je skočio u more.


"Da nisam skočio u more ubili bi me", rekao je Crnogorac nakon dolaska policije i ljekarske ekipe.


Uprava Crvene zvezde je odlučila da povuče ekipu i otkaže meč sa Mornarom zbog zabrinutosti za bezbjednost.


Izvor: ATV