U Trebinju je danas otvorena manifestacija "Karavan domaćih proizvoda" u okviru projekta "Naše je bolje" čiji je cilj promovisanje domaćih proizvoda.



Više od 10 izlagača ponudili su prehrambene proizvode, ljekovito bilje, ručne radove od tekstila, domaću kozmetiku, proizvode od smokve i pivo.
Direktor područne Privredne komore Trebinje Veselin Savić istakao je da je namjera ove manifestacije da se kupci upoznaju sa mogućnostima proizvodnje u ovoj regiji i Republici Srpskoj da bi se prilikom kupovine uvijek opredijelili za domaću proizvodnju.
"Naš cilj je i da pokažemo uspješne primjere preduzetništva da je na ovim prostorima moguće uspješno poslovati", rekao je Savić i naveo da su se predstavili proizvođači od Trebinja do Kozarske Dubice.
On je rekao da postoji veliki broj domaćih proizvoda koji svojom cijenom i kvalitetom zaslužuju bolje mjesto prilikom izbora kupaca, kao i da je iz tog razloga kampanja "Naše je bolje" usmjerena na promociju domaćih brendova kako bi bili konkurentniji na tržištu.

Svoje proizvode danas je predstavila i Aleksandra Delić, čija se porodica godinama bavi proizvodnjom prirodnih preparata poput sapuna, krema, melema, paste za zube, ulja i seruma za njegu lica.
Delićeva je istakla da ovakve prezentacije imaju veliki značaj za svakog proizvođača, posebne porodične firme koje nemaju često priliku da se predstave kupcima i pojasne im zašto je uvijek bolje odabrati prirodnu od industrijske kozmetike.
"Koristimo hiljadugodišnje metode zato što smo naslijedili stari manastirski recept od ruzmarina koji ne poznaje nuspojave. Mi smo to razradili i počeli smo da radimo i proizvode od drugih biljaka", pojasnila je Delićeva.
Vanja Milošević Đogo predstavila je proizvode od bijelog luka preduzeća "Farmavit" iz Ljubinja, koje se na tržištu pojavilo prije nešto manje od godinu.
Predstavili su marinadu, pastu od bijelog luka i kiseli bijeli luk.
"Za nas je značajno predstavljanje na sajmovima. Trebinje je u avgustu puno turista i oni mogu da probaju i kupe naše proizvode", istakla je Đogo.
Srna