Za nekoliko dana, ekipe građevinara nastaviće rekonstrukciju sportskog terena i dječijeg igrališta u trebinjskom naselju Tini. Na oko 2.500 kvadratnih metara predviđena je ugradnja novog sportskog i mobilijara za djecu. Cijeli projekat finansira se novcem iz gradskog budžeta.


Cijeli prostor, osim podloge na sportskom terenu, biće rekonstruisan i dograđen. S obzirom na to da je u centralnom dijelu naselja, biće ograđen zaštitnom mrežom, da bi djeca i sportisti bili izlovani od saobraćaja u naselju.




– Imamo prostora da zaista uradimo igralište, koje će biti jedno od najmodernijih u Srpskoj. Projekat se sastoji iz dva dijela – rekosntukcije sportskog terena i rekonstrukcije dječijeg igrališta, koja su odvojena – kaže Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje.


Na sportskom terenu biće dograđene postojeće i izgrađene nove tribine, i ugrađeni novi koševi i golovi. Veći zahvat predstoji na dječijem igralištu, gdje će biti ugrađen novi bezbjedniji mobilijar za djecu.


U mjesnoj zajednici očekuju da će naredni Vidovdanski fudbalski turnir biti odigran na novom terenu. U planu je i košarkaški turnir.


– Očekujemo da se brzo završi, ovo mnogo znači za mještane naselja Tini, posebno za malu djecu, pošto ih je veliki broj – ističe Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje.

Dražen Vujović, predsjednik mjesne zajednice Tini ističe i probleme koji su pratili izgradnju.


– Javna nabavka raspisana je još u novembru, a radovi su namjerno zaustavljeni zbog teških uslova. Tada nas je omela bura, jer je firma, koja izvodi radove, radila na sanaciji krovova u onom nevremenu.


Rikalo je potvrdio da bi rekonstrukcija i izgradnja trebalo da budu završeni do maja. Vrijednost projekta, koji se finansira iz gradskog budžeta, je 180.000 KM.


Izvor: RTRS