U zgradi opštinske uprave u Nevesinju danas je otvoren višenamjenski Društveni centar.


Opština Nevesinje jedna je od 24 jedinice lokalne samouprave u kojima UNDP sprovodi projekat jačanja uloge mjesnih zajednica. Riječ je o zajedničkom projektu švedske i švajcarske vlade, u okviru kojeg je uređen i opremljen i ovaj društveni centar.
Istovremeno se sprovode i brojne druge aktivnosti, a cilj je da stanovništvo aktivnije koristi usluge i mogućnosti mjesnih zajednica koje su njihova spona sa lokalnom upravom.
Do sada je za šest seoskih mjesnih zajednica u opštini Nevesinje u okviru ovog projekta izdvojeno 109.000 KM, a opština je sufinansirala sa 40.600 KM. Novi društveni centar koristiće svima.
- Ovaj centar će koristiti mjesne zajednice, nevladin sektor, a prilagođen je i osobama sa invaliditetom - rekao je načelnik opštine Milenko Avdalović.
U Nevesinju se uređuje i infrastruktura- putevi i vodovodi, sve mjesne zajednice dobile su i modernu informatičku opremu, a sve u cilju intenzivnijeg povezivanja mjesnih zajednica i opštine, kaže Maida Ganibegović, voditeljka projekta ispred UNDP.
Kroz održane forume stanovnici mjesnih zajednica, koje su obuhvaćene programom, mogli su da delegiraju projekte koji su značajni za tu sredinu.
Za finansiranje sličnih projekata u 24 lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini posredstvom UNDP ukupno je izdvojeno 14,5 miliona KM.


RTRS