Norveško komunalno preduzeće „RIR“ iz Moldea doniralo je danas nevesinjskom „Komusu“ specijalno vozilo za prikupljanje i odvoz otpada vrijednosti 100.000 norveških kruna.


Tim povodom načelnik opštine Milenko Avdalović sa saradnicima primio je delegaciju iz Norveške sa kojom je razgovarao o njihovim iskustvima u rješavanju ekoloških problema i nastavku saradnje.
Inicijativu za donaciju JP „Komus“ pokrenula je naša zemljakinja Branka Gutić koja živi u Moldeu. Norvežani su prihvatili njen prijedlog da saradnju koju već ostvaruju sa Mostarom, Konjicem i Herceg Novim prošire i na Nevesinje.



Direktor komunalnog preduzeća „RIR“ Jan Egil Korsberg izrazio je zadovoljstvo što će njihova donacija pomoći Nevesinju da unaprijedi proces uklanjanja otpada. Najavio je da će pratiti stanje u nevesinjskom komunalnom preduzeću i biti na raspolaganju za stručne savjete i druge vidove pomoći.
Zahvaljujući se Norvežanima na vrijednoj donaciji načelnik opštine Milenko Avdalović rekao je da je njihov gest vrijedan divljenja.
- Očekujemo da u narednom periodu probudimo ekološku svijest kod građana i podignemo nivo komunalnih usluga - rekao je Avdalović dodajući da će im norveška iskustva biti dragocjena. Očekuje da će ovo biti početak dugoročne saradnje i prijateljstva sa gradom Moldeom.

Priliku za nove dogovore sa norveškom delegacijom predstavnici opštinske uprave i JP „Komus“ imaće u naredni ponedjeljak kada je u Nevesinju zakazan seminar na kojem će se razgovarati o modalitetima saradnje sa Norvežanima. Osim domaćina u radu seminara učestvovaće i gosti iz Konjica, Mostara, Herceg Novog i Gornjeg Milanovca.
Radio Nevesinje