Trebinjskoj Bolnici i srednjim školama u našem gradu sinoć je stigla vrijedna donacija iz Friburga u Švajcarskoj, koju su obezbjedili Petar i Sanja Aleksić i Gvido Štokli iz Udruženja „Malteški red Švajcarske“.

Donacija je u Trebinje stigla uz podršku Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem – kaže Borislav Grubač, direktor Bolnice.


„U pitanju su tri hemodijalizna aparata, jedan portibilni respirator, nekoliko monitora za praćenje pacijentovih vitalnih funkcija i parametara, vrijedna kuhinjska oprema u vidu etažnih peći i toplih stolova za grijanje, kancelarijski namještaj u vidu stolova i stolica za opremanje nekoliko kancelarija kao i velika količina sanitetskog materijala neophodnog za rad bolnice“, kaže Grubač i dodaje da će trebinjska Bolnica sa ova tri hemodijalizna aparata unaprijediti rad našeg hemodijaliznog centra.

„Pored toga što će nam služiti kao bek-ap varijanta, proširićemo kapacitete za veći broj pacijenata. Što se tiče i drugih aparata oni će u mnogome doprinijeti našem radu. Ovo je zaista vrijedna donacija koja će nam biti od izuzetne pomoći“, rekao je on.

U okviru ove donacije stigla je sportska oprema i za trebinjske srednje škole.

Prema riječima Darka Rakića, direktora Tehničke škole Trebinje, riječ je o opremi za fiskulturnu salu.

„Veliki broj lopti, strunjače, oprema za gimnastiku, mreža za golove, švedski sanduci koji će ponajviše koristiti novoj sali, koja se otvara u okviru srednjoškolskog centra, tako da će učenicima olakšati izvođenje časova Fizičkog vaspitanja“, objašnjava Rakić.


Izvor: Radio Trebinje