Jedan od najmlađig sportskih kolektiva u našem gradu, Atletski klub Trebinje u posljednje vrijeme postiže sve bolje rezultate a pravi iskorak napravio je proteklog vikenda kada je u konkurenciji 23 kluba iz čitave Bosne i Hercegovine, na pojedinačnom prvenstvu BiH za cicibane i cicibanke i pionire i pionirke ostvario zapažene rezultate.


„Po veoma hladnom vremenu i teškim uslovima za takmičenje naročito za ovu kategoriju dece osvojili smo 7 medalja. Jedna zlatna, tri srebrne i tri bronzane pa smo samim tim zadovoljni, a iako ne volim da ističem decu pohvalio bih rezultate Kristine Grujičić i Katarine Filipović. Većina naše dece i sledeće godine nastupa u istim kategorijama tako da će biti još lepih vesti sa takmičenja.“ – rekao je Dragan Tomić, trener AK Trebinje.



Za AK Trebinje zlatnu medalju osvojila je Katarina Filipović (2006 godište) u bacanju kugle sa ostvareni rezultatom od 6,37 m. Ona je osvojila i srebrnu medalju u bacanju vorteksa sa rezultatom 34,31m.
Kristina Grujičić (2007 godište) osvojila je bronzanu medalju u trkama na 60 metra sa rezultatom 9,28 i 200 m sa rezultatom 32,31.
Štafeta cicibanki 4x100m u sastavu: Sara Žulović, Kristina Grujičić, Katarina Čabrilo i Sara Miljković osvojila je bronzu.

Mlađi Pioniri-ke su se okitili medaljama u disciplini skok u vis i to: Marko Šuković srebrna medalja sa preskočenih 145 cm i Lana Lojović srebrena sa rezultatom 125 cm.
Jedan od trenera u klubu je I Vesna Tomić, djevojački Ninković, koja je bila višestruka prvakinja SFRJ od 1984 do početka rata u krosu i u srednjim prugama 400, 800, 1500 i 3000m. Za tih 7 godina ostvarila je brojne nastupe za reprezentacijiu SFRJ, a njen najveći “domet” bilo je 1. Mjesto na KUP-u Evropskih šampiona na 3000m, za juniorke u Mančesteru 1990. Godine.



“Za Atletski klub Trebinje ovo je treća takmicarska sezona, prve godine smo se takmičili samo na prvenstvima RS i osvojili 9 medalja. Od prošle godine takmičimo se i na prvenstvima BiH . Naši takmičari osvojili su 5 medalja na prvenstvima BiH i 13 na prvenstvu RS kao i 8 medalja na takmičenjima u region, odnosno u Crnoj gori I u Srbiji. Ove godine smo na dva takmičenjima osvojili 12 medalja, 5 na starijem pionirskom i sada 7. Ali tek nam predstoje takmičenja tako da će ova sezona biti daleko uspješnija od prethodnih. Naše opredjeljenje je da radimo sa mlađim kategorijama i kako rastu djeca i Klub se razvija. Stariji članovi kluba još nisu imali zvanična prvenstva, ali su dobru formu pokazali na Republičkom školskom takmičenju osvojivši tri medalje”, kaže Vesna Tomić.
Ratomir Mijanović