Zbog ugaženog snijega i poledice, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca na putnom pravcu Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, saopšeno je jutros iz BIHAMK-a.


''Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim dionicama u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac-Drvar, Tomislavgrad-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.
Zbog niskih temperatura koje pogoduju formiranju poledice savjetujemo pojačan oprez na svim putnim pravcima. Posebnu pažnju skrećemo na dionice magistralnih puteva M-17 Konjic-Drežnica, M-16 Kupres-Livno-Kamensko i M-16.3 Kazaginac-Prisika.


Zbog nepovoljnih uslova za vožnju obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici R-419 Rakitno - Blidinje'', saopšeno je.

Vozače na svim putnim pravcima iz BIHAMK-a pozivaju na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.


''Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje.


Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren granični prelaz Novi Grad-Dvor'', saopćeno je iz BIHAMK-a.


Izvor: N1