U organizaciji Centra za socijalni rad Trebinje danas je povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starih osoba i nedjelje starih u Dnevnom centru za stare osobe održana prigodna svečanost.

Okupilo se oko 50 naših sugrađana, koji su aktivni i u dubokoj starosti.


Prema riječima Aleksandra Koprivice, direktora Centra za socijalni rad Trebinje, ova ustanova svojim projektima i aktivnostima pomaže Dnevni centar za stare osobe.

“U ovom Dnevnom centru ima preko 30 korisnika koji svakodnevno koriste uslugu psihologa, socijalnog radnika . Obavljaju se različite radionice, organizuju izleti. Dužnost svake zajednice je da održi aktivno starenje”, kaže Koprivica.

Ispred Gradske uprave, prisutne je pozdravio Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene dijelatnosti.

“Grad Trebinje se može pohvaliti da je jedna od rijetkih lokalnih samouprava koja ima osjećaj za sve socijalne probleme i čini sve da pomogne. Najveći problem trećeg doba su bolest, siromaštvo i usamljenost i kroz ovaj Dnevni centar utičemo da se stara lica ne osjećaju usamljeno i napušteno. Naša obaveza je da pomažemo i u tom smislu je Gradska skupština donijela novu strategiju socijalne zaštite. Sad imamo strategiju do 2023. godine gdje smo potencirali one stvari koje nisu ili su dijelimično riješene u prethodnoj”, kazao je Milošević.


Obilježavanje njihovog dana uveselili su igrom najmlađi članovi Ansambla nacionalnih igara „Jovan Dučić“ Trebinje.


Izvor: Grad Trebinje