Trebinjski Fakultet za proizvodnju i menadžment Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio je danas krsnu slavu - Prepodobnog Jovana Damaskina, te Dan fakulteta i 23 godine od osnivanja ove visokoobrazovne ustanove.




Dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment Dušan Jokanović rekao je da je za protekle 23 godine ova obrazovna ustanova postala prepoznatljiva na akademskom nebu Republike Srpske i regiona.


"U prethodnom periodu sačuvali smo visok nivo kvaliteta nastavnog procesa i podigli kvalitet naučnoistraživačkog rada na višu kotu. Posebno bih apostrofirao ulazak studenata, tokom studiranja, u privredne tokove i rješavanje mnogih privrednih problema kroz njihovu praktičnu nastavu", naveo je Jokanović.




On je istakao da su prepoznatljivosti ove visokoškolske ustanove doprinijeli i sami studenti različitim projektima koje su realizovali.


Jokanović je dodao da je posebno važno što će u budućnosti Trebinje biti jedan od inovacionih centara.


"Krovni nosilac toga biće resorno ministarstvo, uz koordinaciju Fakulteta za proizvodnju i mendžment i grada Trebinja", naglasio je Jokanović.





Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić poželio je svim zaposlenim na ovom fakultetu da i dalje budu nosioci razvoja visokog obrazovanja u Hercegovini.


"Fakultet za proizvodnju i menadžment izrastao je u respektabilnu ustanovu. Otkad postoji ovaj fakultet je dao doprinos, ne samo obrazovanju mladih, nego i razvoju Trebinja", naglasio je Ćurić.


On je zahvalio svim profesorima, ali i mladima koji su se odlučili da diplomu visokog obrazovanja steknu upravo u Trebinju.




"Gradska uprava uvijek je prepoznavala važnost ove ustanove, a nije izostala ni pomoć Vlade Republike Srpske. Posljednje dvije godine izdvojili smo značajna sredstva, a uveli smo i stipendije za deficitarna zanimanja. Zato sada imamo dobro opremljen fakultet i dobre uslove za rad", ukazao je Ćurić.



Izvor: Srna
Foto: Trebinje Danas