Bogosluženjem u crkvi svetog Arhangela Mihaila, služenjem pomena u Spomen kapeli-kosturnici u Veličanima kod Trebinja i otkrivanjem mozaika Bijelog anđela na jami Jagodnjača, danas je obilježeno 76 godina od pogroma srpskog naroda Popovog polja.Uoči Vodovdana 1941. godine ustaše su na prevaru uhvatile 186 Srba i nakon zvjerskog mučenja bacile ih u jamu Jagodnjača.
Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, prisustvujući obilježavanju "Sedmice Vidovdanskog stradanja", istakao je da sa dubokim poštovanjem i sjetom treba da dolazimo na ovo mjesto i da se podsjetimo kako su stradali nedužni Srbi.
On je poručio da ovaj dan treba da bude opomena i da se ne zaborave počinjeni zločini.
"Mi smo tu da se sjećamo, da obilježavamo datume, jer samo tako oni neće biti zaboravljeni. Obaveza Gradske uprave je da posebno posjećujemo ovo mjesto", rekao je Petrović.
On je najavio da Gradska uprava planira obnovu škole iz koje su ljudi odvedeni u jame, a u kojoj će biti spomen-soba kako bi trajno sačuvali uspomenu na njih.

Rodbina, potomci žrtava, mješani Popovog polja i gosti, obišli su stratište na Ržanom dolu, gdje je obavljen vjerski obred povodom postavljanja mozaika Bijelog anđela, rad akademskog slikara Rista Vujinovića.
Ustaše iz Dubljana, Ravnog i Trnčine uoči Vidovdana 1941. godine na prevaru su pohvatale srpske seljake koji su obrađivali zemlju u Popovom polju, zatvorile ih u školu u Veličanima, a poslije stravičnog mučenja bacile su ih u jamu Jagodnjača.
U ljeto 1990. godine posmrtni ostaci 186 nastradalih izvađeni su iz jame i sahranjeni u spomen-kosturnici u selu Veličani.
SRNA