Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske sprovešće od ponedjeljka, 3. decembra, akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na posjedovanje zimske opreme, tehničku ispravnost vozila i zatamljenost staklenih površina na vozilima.Iz MUP-a Srpske su podsjetili vozače da od 15. novembra ove do 15. aprila sljedeće godine, bez obzira na vremenske uslove, sva vozila moraju imati zimsku opremu i koristiti je bez obzira na vremenske uslove.

– Takođe, napominjemo da se stakla na vozilu ne smiju dodatno zatamnjivati. Izuzetno, mogu se dodatno zatamniti bočne staklene površine vozila iza leđnog naslona sjedala vozača i suvozača, homologiranim folijama, bez refleksije – navedeno je u saopštenju MUP-a Srpske.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su za deset mjeseci ove godine zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja isključili 1 332 vozila.


– Apelujemo na vozače da provjere ispravnost svojih vozila i da sve uočene nepravilnosti blagovremeno otklone, te da se pridržavaju propisa kojima je definisana obaveza upotrebe zimske opreme kako bi svoju i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo – istakli su u MUP-u.


Izvor: Srpska cafe