Avdulah Berbić (67), osuđenik KPZ Foča koji je sinoć pobjegao sa Internog odjeljenja Univerzitetske bolnice Foča, pronađen je i uhapšen u selu Miljakovići kod Foče i već danas je vraćen iza rešetaka.


Berbić se nalazio na liječenju u bolnici i oko 19 časova je pobjegao. Nezvanično saznajemo da je prije bjekstva tražio da ide u toalet u kojem je otvorio prozor i kroz njega iskočio napolje. O bjekstvu su odmah obaviještena PU Foča i krenula je opširna potraga za bjeguncem.




– Na teren su upućene sve raspoložive snage policije koje su izvršile blokadu i opservaciju grada. U saradnji sa službenicima KPZ Foča bjegunac je istu noć pronađen i uhapšen. Potom je vraćen u fočansku bolnicu gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, a zatim je smješten u KPZ Foča – navode u PU Foča.


Nakon što je vraćen u zatvor Berbić je smješten u Odjeljenje s pojačanim mjerama bezbjednosti, a pokrenut je i disciplinski postupak na kome će biti odlučeno da li će se kazniti i boravkom u samici.

Berbić se nalazi na izdržavanja 20 godišnje kazne zatvora koju mu je u novembru 2016. godine izrekao Okružni sud u Banjaluci zbog ubistva Rade Dojčinović (60) 19. septembra 2015. godine. Berbić je Dojčinovićevu ubio s dva hica iz pištolja u dvorištu njene vikendice u Jošikovoj vodi kod Banjaluke Motiv ubistva bilo je koristoljublje, ali je ubica od Dojčinovićeve ukrao svega 100 KM.


Abdulah Berbić


Inače Berbić ima bogat kriminalni dosije, a u Hrvatskoj je odležao kaznu od 12 godina zatvora jer je u februaru 1999. godine sa četiri hica iz pištolja ubio Vladimira Franjčića, čuvara skladišta “Croatialesa” u Sesvetama, koje je zajedno sa Ivicom Reskom, krenuo da opljačka.

U toj zemlji 2002. godine osuđen je i na šest godina zatvora zbog pljačke pošte u Donjoj Lomnici iz koje 1998. godine ukrao 34 600 kuna.


Izvor: Srpska Cafe