Odbor za boračko-invalidsku zaštitu Narodne skupštine Republike Srpske jednoglasno je podržao inicijativu Udruženja građana "Veterani Republike Srpske" da borci odbrambeno-otadžbinskog rata i članovi njihovih porodica budu ustavna kategorija u Republici Srpskoj, izjavio je predsjednik ovog udruženja Duško Vukotić.skupstina-rs.jpg

Zadovoljan sam zbog činjenice da su svi članovi skupštinskog odbora podržali ovu inicijativu, uključujući i predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske Milomira Savčića kao člana odbora sa pravom glasa", naveo je Vukotić nakon sjednice skupštinskog odbora.

On je rekao da je postignut opšti konsenzus članova Odbora, bez obzira na njihovu partijsku pripadnost, ističući da ova inicijativa ide u skupštinsku proceduru kao inicijativa svih boraca Republike Srpske, članova njihovih porodica i svih poslanika u parlamentu Srpske.

Upravni odbor "Veterana Republike Srpske" nedavno je razmatrao informaciju o proceduri usvajanja ustavnog amandmana ovog udruženja koja je pokrenuta prije dvije godine.

Vukotić je ranije rekao da je inicijativa upućena i srpskom članu Predsjedništva BiH, predsjedniku Srpske, predsjedniku Vlade i poslanicima u Narodnoj skupštini.