U organizaciji Plivačkog kluba „ Orka “ iz Mostara 27.04.2019. godine, na Sveučilišnom bazenu u Rodoču održano je takmičenje pod nazivom „ Prvi Sveučilišni kup “. Suorganizator mitinga je Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru – Studij Kineziologije i Sportski savez Grada Mostara.


Učešće je uzelo dvanaest klubova iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srpske sa 217 plivača, od čega je 124 u muškoj i 93 u ženskoj konkurenciji.




Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ predstavljalo je sedam plivača: Zarije Miladinović, Srđan Kurtović, Ksenija Stanković, Ines Radulović, David Miladinovi, Elena Škoro i Igor Radulović.


Na ovom takmičenju posebno se istakao Zarije Miladinović koji je osvojio bronzanu medalju u disciplini 25 metara slobodno.


Druga grupa plivača uzela je učešće na plivačkom mitingu „ Korkyra 2019 “, koji se održao 27.04. – 28.04.2019. godine na Korčuli u organizaciji Korčulanskog plivačkog kluba. Takmičenje se održavalo na Gradskom bazenu Gojko Arneri na Šetalištu Frana Kršinića u Korčuli.


Učešće je uzelo deset plivačkih klubova, devet iz Hrvatske i naš klub iz Republike Srpske sa 242 plivača, od čega je 150 u muškoj i 92 u ženskoj konkurenciji.



Plivački vaterpolo klub „ Leotar “, predstavljalo je sedam plivača : Luka Ratković, Milan Bajčetić, Radivoje Koprivica, Sara Ratković, Lara Pujić, Kristina Turnić i Lidija Bajčetić.


Na ovom takmičenju posebno se istakla Lidija Bajčetić koja je osvojila dvije medalje, zlatnu medalju u disciplini 25 metara delfin i bronzanu medalju u disciplini 50 metara prsno.