U trebinjskoj mjesnoj zajednici Gorica danas je otvoreno dječije igralište, čiju je izgradnju realizovao Centar za održivi razvoj i ekologiju – CORIE, u okviru projekta „Aktivizam mladih u lokalnoj zajednici“.


Predsjednik Centra za održivi razvoj i ekologiju Aleksandar Vukanović rekao je da su mladi, kao jedan od glavnih problema u gradu, ukazali na nedostatak dječijih igrališta u najvećoj trebinjskoj mjesnoj zajednici.

Igralište je opremljeno savremenim mobilijarom za igru, a vrijednost projekta je 42.000 KM.


Projekat se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu, kojeg finansira EU, implementira Razvojni program UN, a finansijski je podržan i od Grada Trebinja.


Mirko Ćurić, zamjeniik gradonačelnika Trebinja istakao je da je ovo jedan od dva projekta koji su realizovani preko Ju-En, Di-Pia, koje je gradska administracija podržala sa 25 procenata ukupnih sredstava, dok je ukupna vrijednost oba projakata 100.000 KM.


On je podsjetio da se drugi projekat odnosi za poboljšanje uslova rada Udruženja roditelja djece i omladine „Sunce nam je zajedničko.


Ćurić je najavio da će kroz razne projekte u ovoj i narednoj godini, u trebinjskiom mjesnim zajednicama biti izgrađenio još igrališta za najmlađe sugrađane.

Izvor: Grad Trebinje