Ekipa Sava Miloševića je nakon beogradskih 2:1 danas odigrala 1:1 (0:0) u Norveškoj protiv Moldea i tako je došla do plasmana u Ligu Evrope.

h_55410s208565106020190822234022.jpg

Partizan je igrao bolje u prvom poluvremenu, već su pripretili u 5. minutu utakmice kada je Tošić dobio loptu od Asana, šutirao ka golu, ali je golman Kraniks uspeo da odbrani ovaj udarac bez velikih problema jer je šut bio u njega.

Šest minuta kasnije, nova šansa za Partizan, ovoga puta je Zdjelar nakon dodavanja Sadika šutirao, ali je ponovo golman domaćih bio na pravom mestu.

Molde skoro i da nije napadao u prvom poluvremenu, tačnije, nisu imali dobru akciju kojom bi mogli da ugroze Stojkovića, dok je Partizan do kraja poluvremena zapretio još jednom kada je Ostojić tukao glavom, ali pored gola.

Drugačija slika u nastavku. Molde je krenuo odlučnije ka golu Partizana, a nakon jedne greške Sume Ejkrem je imao šansu da dovede domaće u prednost, ali nije uspeo u toj nameri, njegov šut je završio pored gola.

Igrao se 72. minut kada je Molde stigao do prednosti. Bilo je prilično jeftino, Asano je na samoj ivici kaznenog prostora igrao rukom, a nakon centaršuta nova nesrećna situacija po crno-bele, lopta je zakačila Uroševića, da bi na drugoj strani loptu dočekao Džejms za 1:0.

Partizan je morao ozbiljnije ka golu protivnika i odmah je izjednačio. Samo osam minuta je trajala radost domaćina, korner je izveo Tošić, najviši u skoku je bio Miletić koji je smestio loptu u mrežu za 1:1.

Samo par minuta kasnije je Ožegović mogao da reši sve dileme oko plasmana u Ligu Evrope, ali nije imao snage da šutira bolje, golman Moldea je odbranio njegov udarac bez velikih problema.

Crno-beli su bez velikih problema odradili posao do kraja i moramo napisati, sasvim zasluženo prošli u Ligu Evrope.