Više osoba, među kojima je i direktor JP „Putevi Republike Srpske“ i funkcioner DNS Nenad Nešić, saslušani su u policiji zbog sumnje da su namjerno pokušali diskreditovati rukovodstvo Policijske uprave Istočno Sarajevo, saznaje Srpskainfo.

Prema našim saznanjima policija provjerava navode prijave da je neko iz DNS u Istočnom Sarajevu platio muškarcu sa Pala da iznosi lažne optužbe protiv načelnika PU Istočno Sarajevo Branimira Šehovca.U PU Istočno Sarajevo nam je samo potvrđeno da se obavljaju operativne provjere po saznanjima da su članovi određenih političkih partija nudili novac muškarcu da bi u javnim nastupima netačnim podacima diskreditovao rukovodstvo ove Uprave.

Na osnovu toga saslušano je više osoba, za sada u svojstvu svjedoka.

Nakon dokumentovanja predmeta biće dostavljen izvještaj na ocjenu nadležnom tužiocu.

Izvor uključen u ovu istragu pojasnio nam je da se policiji obratio muškarac sa Pala i rekao da su mu iz rukovodstva DNS u Istočnom Sarajevu nudili veću sumu novca da javno laže protiv Šehovca.

-On je u svojoj izjavi rekao da su mu nuđene pare da priča kako ga je istukao Šehovac, načelnik policije u Istočnom Sarajevu. Za novac koji bi dobio trebao je da javno na trgu priča o tome, ali i da to ispriča za jednu televiziju – pojasnio je naš sagovornik.

Ovaj čovjek je odlučio da to ipak ne uradi i sve je to ispričao policiji.

-Inspektori su pokrenuli istragu na osnovu ove prijave i u toku su provjere da li je to sve tačno, ili je možda riječ o izmišljenoj prijavi. Kada svi budu saslušani, postupajući tužilac će donijeti odluku šta će se dalje preduzimati u ovom predmetu – ispričao je sagovornik Srpskainfo.

Prema njegovim riječima sumnja se da mu je upravo Nešić nudio taj novac, jer nije u dobrim odnosima sa načelnikom Policijske uprave Istočno Sarajevo.
Ovaj sukob vjerovatno potiče od početka otkobra kada su pripadnici ove Uprave saslušali Nešića zbog krivičnog djela prinuda, a kasnije su i nadležnom tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv njega. Ova istraga još uvek je aktivna i traje protiv Nešića.

Nenad Nešić juče se nije javljao na naše brojne pozive, pa nismo mogli dobiti njegovu izjavu o ovom događaju zbog kojeg je ponovo saslušan u policijskoj stanici.

Asfaltiranje putevaNenad Nešić je ranije osumnjičen da je kao direktor Puteva RS ozbiljnim prijetnjama i vrijeđanjem prinudio direktora preduzeća iz Istočne Ilidže da njegova firma obavi određene građevinske radova u vrijednosti 155.000 maraka, nakon čega je to i urađeno.

Nešić se sumnjiči da je došao kod direktora jednog preduzeća i tražio da se asfaltiraju putevi do određenih osoba. Navodno mu je i govorio da neće više biti direktor firme ako to ne uradi. Vređao ga je i nazivao pogrdnim imenim

Izvor: Srpskainfo