Na međunarodnom plivačkom mitingu „Sarajevu s ljubavlju 2019“, koji je održan ovog vikenda, članice Kluba vodenih sportova „ Leotar „ Helena Lakić i Teodora Kraljevićosvojile su zlatne medalje, dok se Kristina Piljević okitila srebrnim i bronzanim odličjem u konkurenciji 404 plivača iz 31 kluba sa prostora Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Katara, Turske i Bosne i Hercegovine.




Helena je bila najbolja u disciplini 100 m leđno, Teodora na 800 m slobodno, dok je Kristina u disciplini 200 m prsno osvojila srebrnu, a na 50 m prsno – bronzanu medalju.




„Iako desetak dana nismo trenirali u vodi, naši plivači su ostvarili odlične rezultate na međunarodnom mitingu u Sarajevu, prvom od tri mitinga Velike nagrade balkanskih gradova. Pred nama su, u naredna dva vikenda, mitinzi u Beogradu i Banjaluci, gde očekujemo da naši plivači nastave sa pomjeranjem svojih rezultatskih granica“, ističe trener Veljko Piljević.



Ovogodišnji miting na Otoci je sertifikovan od FINA za isplivavanje normi za svjetsko prvenstvo Gwanju 2019, u Južnoj Koreji.


Drugi plivački miting u okviru Velike nagrade balknskih gradova je “11. april Grand Prix” u organizaciji Plivačkog kluba “11. april” iz Beograda, a treći i posljednji plivački miting, kojim se završava realizacija ovog projekta u 2019. godini je Međunarodni plivački miting “22. april”, u organizaciji istoimenog kluba iz Banja Luke.


Velika nagrada balkanskih gradova ima i veliki nagradni fond, jedinstven na prostoru Balkana. Pored nagrada predviđenih za najuspješnije plivače na nivou svakog pojedinačnog mitinga, formira se zajednički nagradni fond koji u 2019. godini i iznosi 4500 EUR. Plivači, pored pojedinačnih nagrada, svojim učešćem konkurišu i za osvajanje “Velike nagrade balkanskih gradova”.