U trebinjskom naselju Tini počela je izgradnja modernog igrališta "Pčelica", za koje je iz gradskog budžeta izdvojeno 172.000 KM, rekao je Srni zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić.


On je rekao da je predviđeno da izgradnja igrališta bude završena u roku od 60 dana, a podrazumijeva rekonstrukciju postojećeg sportskog i izgradnju novog dječijeg igrališta.




"Ovaj projekat čine građevinski radovi, nova ograda oko fudbalskog terena, postavljanje ograde i mobilijara oko dječijeg igrališta - tobogani, klackalice i ljuljaške. Biće dograđena i postojeća tribina na fudbalskom igralištu i izgrađena tri reda nove tribine", pojasnio je Ćurić.


On je rekao da će oba igrališta biti osvijetljena javnom rasvjetom, što će omogućiti korišćenje igrališta i u noćnim časovima.


Radovi su povjereni firmi "Rad građevinar" iz Trebinja.

Ćurić je podsjetio da su u naselju Gorica i gradskom parku izgrađena dječija igrališta, kao i u naseljima Gučina i Mokri Dolovi, gdje će uskoro biti postavljen i mobilijar.


"Tokom ove godine biće postavljeni reflektori na igralištu u Hrupjelima, dok će naselje Zasad i Mostaći dobiti novo igralište. U naselju Ložiona planirana je izgradnja modernog igrališta za basket", naveo je Ćurić.


Osim ovih aktivnosti, Gradska uprava u narednom periodu planira i da sagleda stanje na igralištima u osnovnim školama, te da u saradnji sa ovim ustanovama napravi plan njihove sanacije.


Izvor: Srna