U svim trebinjskim osnovnim i srednjim školama počela je nova školske godina. U školske klupe po prvi put, u tri trebinjske osnovne škole, sjelo je ukupno 272 prvačića. Osim rukovodstva i nastavnog kadra, prvačiće je dočekao i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji im je poželio uspješno obrazovanje.


277 trebinjskih mališana ostavilo je lopatice i igračke i sjelo u školske klupe. Osnovna škola "Vuk Karadžić" upisala je 92 učenika, a učinonice prvačića O.Š. "Sveti Vasilije Ostroški" krasiće 71 novo lice. U Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“ upisano je 114 đaka prvaka.


Novi početak i nove obaveze, kao i novo poglavlje u životu najmlađim osnovcima čestitao je i gradonačelnik Trebinja, poželjevši im srećno i uspješno obrazovanje.
"Došao sam danas u prvu osnovnu školu, tj. školu "Jovan Jovanović Zmaj", gdje sam i ja naučio prva slova, da čestitam prvačićima početak škole. Poželio sam im da stavaraju nova prijateljstva, da uče, da slušaju nastavnike i naravno da će oni jedog dana voditi ovaj grad i Republiku Srpsku, i u tom smislu je vrlo važno da im se posveti pažnja vež od ovih koraka, sada kada samo treba da stvaraju nova znanja", rekao je gradonačelnik Petrović.
Broj upisanih prvačića u školskoj 2018/2019. je na prošlogodišnjem nivou, s tim da je u O.Š "Vuk Karadžić" upisano više učenika nego prošle godine a u O.Š. "Sveti Vasilije Ostroški" 3 učenika manje.
Herceg TV