Aktivnosti vezane za razvoj transportno-distributivne mreže sa Jame Udbina ka Nevesinju počele su prije nekolika dana, saopšteno je iz preduzeća Hidroelektrane na Trebišnjici (HET).



Realizacijom ovog projekta biće riješen jedan od glavnih infrastrukturnih problema opštine Nevesinje - uredno vodosnabdijevanje stanovništva.
̶ Dovođenje vode sa izvorišta Udbina riješiće višedecenijski problem ove opštine, a stanovnici će dobiti dovoljne količine vode zadovoljavajućeg kvaliteta – poručuju iz HET-a.
Kao doprinos Opštini Nevesinje, Vlada RS i preduzeće HE "Dabar" finansiraće dio trase cjevovoda do Vojina.

Sa mještanima Ranikuća, preko čijih posjeda će ići cjevovod, postignut je dogovor da dobiju besplatne priključke za vodu što je od velikog značaja za ovo naseljeno mjesto.Osim Ranikuća, vodu će dobiti i mjesna zajednica Drežanj.
Iz HET-a podsjećaju da je prije nekoliko godina preduzeće HE „Dabar“ preuzelo je obavezu finansiranja izrade Glavnog projekta vodozahvata i kompletiranje dijela projekta vezanog za vodosnabdijevanje gradilišta i gradilišnog naselja. Glavni objekti vodovodnog sistema tada su završeni nakon čega su vodu dobila i gravitirajuća sela.
Nakon završetka ove faze radova, uslijediće aktivnosti na postavljanju cjevovoda do centra grada, najavljuju iz HET-a.
Radio Nevesinje