Policijska uprava Trebinje apelovala je danas na građane u Hercegovini da nepoznate osobe, koje ne mogu dokazati svoj identitet, ne puštaju u kuće i stanove.




Policija je pozvala građane da budu oprezni ukoliko primijete nešto sumnjivo i to odmah prijave najbližoj stanici policije ili na besplatan broj 122.


U posljednje vrijeme registrovano je nekoliko prevara u Trebinju i Bileći, u kojima su se nepoznate osobe predstavljale kao radnici Centra za socijalni rad, Vodovoda i slično i iskoristili nepažnju, uglavnom, starih osoba koje žive same i ukrali im novac.

Posljednje prevare su se dogodile u Bileći, kada su lažni radnici Centra za socijalni rad i „Vodovoda“ opljačali dvije starije osobe, a prošlog mjeseca u Trebinju su jednom penzioneru uzeli novac, tako što su ga nepoznate osobe zamolile da im pokaže kako izgleda bosanski novac, uz obećanu nagradu.


Istim povodom juče se oglasio i bilećki Centar za socijalni rad, koji je upozorio građane da ne nasjedaju na prevare, uz inforamciju da njihovi radnici imaju potrebne legitimacije, te da u ovoj ustanovi nema zaposlenih muškaraca, a prevaranti u Bileći su bile muške osobe.


Izvor: Radio Trebinje