U Gradskoj upravi ocijenili su „netačnim i zlonamjernim“ tvrdnje iz današnjeg saopštenja Gradskog odbora PDP-a da stranci nije bilo dozvoljeno da svoju javnu trebinu održi u prostorijama MZ Gorica, te da je cijeli slučaj „svjesno insceniran“.




„Naime, tačno je da je GrO PDP preko protokola Gradske uprave uputio zahtjev da im se daju na korištenje prostorije MZ Gorica, ali u tom zahtjevu nije bio ni jedan kontakt, ni telefon, ni imejl, ni adresa – pa zbog toga nismo bili u mogućnosti da im odgovorimo. Iz svega navedenog, stiče se utisak da je sve bilo unaprijed iscenirano, sa lošom namjerom da se Gradska uprava uvuče u predizbornu kampanju i prikaže da nadležne službe opstruišu pojedine političke subjekte“, navodi se u današnjem reagovanju iz Gradske uprave.

U saopštenju se napominje da je Gradska uprava u toku predizborne kampanje 2018. godine izlazila u susret svim političkim subjektima koji su tražili kancelarije mjesnih zajednica i malu salu Gradske uprave, te nije bilo razloga da tako ne bude i ovaj put.


„Još jednom odbacujemo sve insinuacije da smo namjerno nekoga opstruisali i pozivamo sve političke partije da se za korišćenje prostora blagovremeno obrate Gradskoj upravi u skladu sa predviđenom procedurom“, ističu u Gradskoj upravi.