U Hidroelektranama na Trebišnjici danas u potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 100 redovnih studenata osnovnih studija, koji će od ovog preduzeća deset mjeseci ove akademske godine primati po 150 KM.


U HET-u ističu da nisu željeli da štede na studentima iako ih je havarija na HE „Dubrovnik“ primorala na krupne korekcije planova proizvodnje i smanjenje rashoda, te uprkos ozbiljnom investicionom zamahu preduzeća u nove hidrotehničke objekte i infrastrukturu.


„Kao što znate, i pored finansijskih problema – Hidroelektrane na Trebišnjici opet se nisu odrekle stipendiranja najtalentovanih studenata iz naše regije“, istakao je generalni direktor HET-a Gordan Mišljić.


Hidroelektrane na Trebišnjici, podsjećaju, jedino su preduzeće u regiji koje izdvaja novac za stipendiranje studenata, pri čemu je među kriterijumima za vrednovanje prijava i socijalni status porodice.


„Bili smo planirali 75 stipendija u višim iznosima, ali s obzirom na veliki broj prispjelih prijava – odlučili smo se da stipendiramo 100 studenata po 150 KM, što će za deset mjeseci preduzeće koštati 150.000 KM. Uglavnom su studenti iz Hercegovine a smjerovi su zanimanja koja su prisutna u sistematizaciji Hidroelektrana na Trebišnjici“, ističe Ilija Tamindžija, izvršni direktor HET-a za proizvodnju i tehničke poslove.


Izvor radio trebinje