Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović danas je potpisao 18 ugovora o samozapošljavanju sa budućim preduzetnicima sa područja Trebinja koji žele da pokrenu ili prošire sopstveni posao.

Ugovori, čija je ukupna vrijednost oko 100.000 maraka, su potpisani sa ljudima koji su bili na Birou za zapošljavanje, a odlučili su da se samostalno bave poljoprivredom ili nekim uslužnim djelatnostima.


Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je istakao da će Grad Trebinje i u narednom periodu još više pomagati preduzetničku djelatnost.

„Oni su dobili različit iznos sredstava od 4.000 do 11.000 maraka, u zavisnosti koja je djelatnost u pitanju. Svi oni su odlučili da se ‘skinu‘ sa evidencije Zavoda za zapošljavanje i da sopstvenim rukama krenu u posao, uplaćuju dorinose, kupuju opremu i izlaze na tržište. Bićemo im na usluzi kada god im to bude zatrebalo, u bilo kom kontekstu, i savjetodavno i dodatnom novčanom pomoći, jer nam je cilj da preduzetnički duh u Trebinju bude razvijen“, istakao je Petrović.

On je naveo da je ovaj poziv otvoren do kraja godine, odnosno do isteka sredstava.


„Imamo sredstava i svako ko želi može da podnese prijavu. Sredstva za ovih 18 preduzetnika će biti uplaćena već sutra. Biće isplaćeno 65 odsto sredstava u ovoj godini, a ostatak u narednoj“, pojasnio je Petrović.

Tokom prošle i u ovoj godini potpisano je ukupno 70 ugovora o samozapošljavanju.Izvor: Grad Trebinje