Fakultet za proizvodnju i menadžment danas je organizovao treći humanitarni sportski turnir za pomoć u liječenju našeg sugrađanina Danijela Pudara – Džaje.


“Prijavljeno je po 22 ekipe za mali fudbal i za basket a deset za odbojku, a do 14 časova očekujemo prijave za viteške igre i klikere”, rekla je ispred organizatora Emilija Trklja, student FPM, koja je kazala je da turnir prelazi u tradiciju i da očekuju dobro druženje i fer igru.




Njen fakultetski kolega Siniša Dropo rekao je da su studenti veoma zainteresovani za humanitarne akcije i dodao da su uložili znatan trud u organizaciju ovog turnira.


Na sportskim terenima u bivšoj kasarni, gdje se održava turnir postavljena je humanitarna kutija u kojoj će svi koji žele moći da daju svoj dobrovoljni prilog za nastavak Džajinog liječenja.




Dušan Jokanović, dekan FPM ističe da su saradnji sa Udruženjem studenata ovog fakulteta i Akademijom likovnih umjetnosti odlučili da organizuju humanitarni turnir za našeg sugrađanina, kome je neophodan novac za nastavak liječenja.

„Studenti našeg fakulteta pokazali su nešto što bi svi mi trebali da imamo – visok stepen društvene odgovornosti za pogled u one koje imaju životne probleme i nadamo se da smo našem sugrađaninu Danijelu Pudaru – Džaji na ovaj način pružili moralnu i materijalnu podršku“, rekao je Jokanović.


Trebinjac Danijel Pudar je prije četiri godine doživio nezgodu prilikom skoka u more kada je povrijedio kičmu, što je prouzrokovalo paralizu nogu i ruku.


Od tada traje borba za njegovo liječenje, a u Trebinju su do sada organizovane brojne akcije prikupljanja novčane pomoći.


Izvor: RT