Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za košarkaše Leotara, nove šampione Republike Srpske i nove članove Premijer lige BiH.


Gradonačelnik Ćurić je istakao da su se na današnjem prijemu podsjetili kroz šta je sve pobjednički tim prolazio u prethodnom periodu da bi osvojili ovu titulu.


On naglašava da je njihova najbitnija poruka – da su bili složni, te da su u svoj uspjeh vjerovali iako su mnogi u to sumnjali.


„Mi, kao Gradska uprava, smo vjerovali, izdvajali smo sredstva koliko smo mogli. U narednom periodu ćemo izdvajati veća sredstva kako bi se oni borili u premijer ligi u koju su ušli“, kaže gradonačelnik Ćurić i dodaje da je do sada izdvajano oko 90 hiljada maraka, ali da su procjene da u narednom periodu ispod 200 hiljada neće biti dovoljno da bi se nastavili takmičiti.


„U narednom periodu ćemo što iz budžeta Grada Trebinja što iz određenih javnih preduzeća i ustanova, koliko im zakon dozvoljava, izdvojiti za sredstva koja su im neophodna“, kaže on.


Aleksandar Saša Vujić, predsjednik kluba, zahvalio se svima koji su imali povjerenje u tim.


„Siguran sam da niko nije ravnodušan prema uspjehu koji smo ostvarili i siguran sam da neće biti problema tokom takmičenja u premijer ligi“, kazao je Vujić.


Šef stručnog štaba Dražen Šegrt je istakao da podrška od Gradske uprave nije izostajala.



„Ni ove a ni prethodne dvije godine. Siguran sam da ćemo i ubuduće imati podršku. Mogu da obećam da ćemo zadnji atom snage ostaviti na terenu i da ćemo biti na ponos“, priča Šegrt.


Đorđije Ninković, kapiten, naveo je da je podrška trebinjske publike uvijek bila na visokom nivou.


„Drago mi je što je Trebinje nakon 17 godina dobilo titulu i ovo nije samo velika stvar za Trebinje već i za cijelu Hercegovinu. Mi možemo napraviti dobar rezultat i sljedeće sezone“, zaključio je Ninković.


Izvor RT