U trebinjskoj Gradskoj upravi danas je organizovan prijem za učesnike “Filmskog kampusa”, koji se u Trebinju održava do 30. septembra.

Gradonačelnika Trebinja Luka Petrović je rekao da mu je posebno drago što je Trebinje domaćin “Filmskog kampusa”, koji organizuje Kinoteka Republike Srpske.


“Trebinje je grad koji u odnosu na broj stanovnika izdvaja najviše sredstava za kulturu u Republici Srpskoj. Želimo da se naš grad razvije u veliki turistički centar, a za to nam je neophodan razvoj kulture. Zbog toga ćemo u narednom period zajedno da radimo na tom polju. Veoma je važno da djecu školskog uzrasta zainteresujemo za kulturu na jedan zanimljiv način”, istakao je gradonačelnik Petrović.

Vršilac dužnosti direktora Kinoteke Republike Srpske Snježan Lalović smatra da je Trebinje grad koji je idealan za festivale i snimanje filmova.

“Trebinje ima dobro pozicionirano mjesto u kulturnom životu Republike Srpske. Kampus koji se ovih dana održava u Trebinju je veoma značaj zbog toga što studenti mogu da čuju ono što ne mogu tokom redovnog školovanja”, rekao je Lalović.



Izvor: Grad Trebinje