Ronioci su danas pronašli tijelo dvanaestogodišnje djevojčice nedaleko od mjesta na kojem se utopila sa još tri lica u Skadarskom jezeru kod ostrva Vranjina kada se prevrnuo čamac.


Iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Crne Gore saopšteno je da je tijelo djevojčice pronađeno danas iza 12.00 časova.




Direktor Regionalnog ronilačkog centra Veselin Mijajlović rekao je crnogorskim medijima da su ronioci pronašli tijelo djevojčice zaglavljeno u granama.


"Tijelo je pronađeno u koritu rijeke Morače i izvučeno na obalu, čekaju se nadležne službe koje će ga preuzeti", dodao je on.


Ronioci nastavljaju potragu za ocem djevojčice Ratkom Kumburovićem i njihovim prijateljem Darkom Vujoševićem, koji su se takođe utopili, a iz vode je odmah nakon nesreće u nedjelju, 3. februara, izvučeno tijelo njene majke, trudnice Jane Kumburović.


Manastirski brodić, kojim je monah manastira Vranjina, Neofit od manastira do obale pevozio osam vjernika prevrnuo se u nedjelju, 3. februara, kod Vranjine.


Monahu Manastira Vranjina Goranu Kimpanovu /43/, koji je upravljao čamcem nakon čijeg se prevrtanja utopilo četvoro lica u Skadarskom jezeru, određeno je zadržavanje do 72 sata.



U saopštenju Direkcije navodi se da su u potragu uključene spasilačke službe Nacionalnog parka Skadarsko jezero, pripadnici Službe zaštite i spašavanja Podgorica, ronioci Regionalnog centra iz Bijele, policija i građani.


"U akciju će biti uključen i helikopter Avio-helikopterske jedinice MUP-a koji će pretraživati teren iz vazduha, a ronioci savremenim sonarom Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju detaljno pretražuju korito", dodaje se u saopštenju.


Izvor: Srna