Policijska uprava Trebinje je 23. septembra 2018. godine, evidentirala četiri krivična djela, koja su nakon nekoliko sati rasvjetljena.Policijska stanica Trebinje je zaprimila prijave o počinjenim krivičnim djelima: dva krivična djela „Krađa“ i jedno „Lažno predstavljanje“, dok je Policijska stanica Gacko zaprimila prijavu o počinjenom krivičnom djelu „Tjelesna povreda“.
Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su nakon zaprimanja prijave o otuđenju putničkog automobila marke „Zastava“, tip „Yugo“, preduzeli niz istražnih mjera i radnji koje su nakon tri sata rezultovale pronalaženjem putničkog automobila sa počiniocima krivičnog djela u njemu. Riječ je o licima inicijala N.K. (1998) i O.N. (1998).
Policijska stanica Trebinje je od dva lica zaprimila prijavu da im je jedno nepoznato lice u Gradskom parku prišlo i predstavilo se kao inspektor kriminalističke policije, te im zatražilo da pokažu sadržaj svojih džepova, nakon čega im je uzelo određenu količinu novca uz izgovor da je novčanica falsifikovana. Radeći na terenu policijski službenici su stekli osnov sumnje da je počinilac krivičnih djela „Krađa“ i „Lažno predstavljanje“ lice inicijala M.M. (2000).

Policijska stanica Gacko je zaprimila prijavu o fizičkom napadu na jedno lice od strane njemu nepoznatog lica. Nakon prikupljenih operativnih saznanja policijski službenici su stekli osnov sumnje da je izvršilac krivičnog djela „Tjelesna povreda“ lice inicijala M.B. (1995).
Nakon dokumentovanja predmeta, protiv svih navedenih lica će Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biti dostavljeni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu.