Nakon trideset godina, u Trebinju je počela rekonstrukcija glavne gradske ulice Kralja Petra Prvog Oslobodioca.


Pored asfaltiranja, rekonstrukcija podrazumijeva postavljanje novih šahtova za površinske vode i kompletnu rekonstrukciju cjevovoda za tehničku vodu.
Za uređenje glavne ulice, koja je jedan od simbola Trebinja, iz gradskog budžeta izdvojeno je 120.000 maraka. Ova dionica zatvorena je za saobraćaj. Kompletni radovi trebalo bi da budu završeni za deset dana.
U toku je druga faza rekonstrukcije glavne ulice, u okviru koje se uređuje dionica od Kamenog mosta do raskrsnice sa Nemanjinom ulicom. Ovo je prva od vitalnih gradskih ulica koja će biti urađena na ovaj način.
"Cilj je da pored rješavanja kolovoznih podloga habajućeg sloja da se u isto vrijeme uradi i rov gdje će se smjestiti sve podzemne instalacije koje prolaze ovoom ulicom", izjavio je Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje.
U proteklih deset godina, tehnička voda u ovoj ulici bila je potpuno isključena. Novom rekonstrukcijom cjevovoda, tehničku vodu dobiće cijela glavna ulica ali i gradski park.


"Tako da je ovo žila kucavica za Gradski park da bi se tehnička voda mogla dovesti do njega, u drugoj fazi imamo u planu da osposobimo i druge ulice", napomenuo je Nedeljko Lambeta, direktor Komunalnog preduzeća.
"Kad smo već ušli u ove radove onda smo i mijenjali neke ventile koji dugo godina i decenija nisu mijenjani i da ne bi opet sutra imali problem nedostatke smo oklonili", kaže i Spaso Radović, direktor "Vodovoda".
Iako je ova dionica puta, zbog radova, zatvorena za automobile, većih gužvi zbog preusmjeravanja saobraćaja u sporedne ulice nema.
Ono što je bitno za građane jeste da zbog radova na vodovodnoj mreži, koji će trajati još desetak dana, neće biti isključenja vode. Slijedi treća faza radova- rekonstrukcija puta do Vatrogasnog doma.
RTRS