Lider SRS Vojislav Šešelj upoznao se i rukovao, van svih protokola, sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u četvrtak u kripti Hrama Svetog Save.



Komentarišući optužbe kako je izmislio susret sa Putinom, Šešelj kaže da je danima smišljao plan kako da upozna ruskog predsednika i da je na kraju u tome i uspeo.



– U kriptu hrama stigao sam pet sati ranije i uspeo sam da se sakrijem u sporednoj magacinskoj prostoriji gde se nalaze uređaji za održavanje ventilacije. Sedeo sam na drvenoj stolici i usled velike vrućine sam dehidrirao, usta se osušila, promukao sam… Nisam mogao da izađem napolje jer je bilo mnogo naše policije, BIA, SAJ, ali i ruskih bezbednjaka. Tek kad su predsednici obavili posao u kripti, pojavio sam se iznenada kao duh. Svi su bili zaprepašćeni… – priča Šešelj, dodajući da ga je Putin odmah prepoznao.



– Kad je Putin počeo da se srdačno smeje i pružio mi ruku, atmosfera se otkravila. Predstavio sam se, a on je odmah rekao da zna sve o meni. Istakao je da zna za moj boravak u Hagu… – prenosi Šešelj.