Svečano uručenje ugovora o stipendiranju najboljim studentima u Srbiji sa Univerziteta u Novom Sadu koje dodjeljuje Fond za mlade talente Srbije održano je juče na centralnom platou Petrovaradinske tvrđave. Ceremoniji su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić.
ŠEST NEVESINJACA DOBILO STIPENDIJE FONDA ZA MLADE TALENTE SRBIJE
Po Konkursu za stipendiranje najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i studenata završnih godina master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2016/17. godinu, studentima sa Univerziteta u Novom Sadu dodeljeno je ukupno 321 stipendija Fonda za mlade talente, a među njima je i pet Nevesinjaca – Vladimir Ivković, Slađan Aćimović, Luka Ivezić, Nevena Radović i Milica Šipovac.
Prije tri dana, Udovičić je na Kalemegdanu ugovore o stipendiranju dodijelio stipendistima Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Beogradu. Ni to nije prošlo bez Nevesinjaca pošto se na spisku našao Predrag Bratić.
Svi stipendisti Fonda ove godine imaju prosječnu ocjenu preko 9,47.


Fond za mlade talente Republike Srbije ima za cilj da mladim, vrijednim i obrazovanim ljudima omogući što bolje uslove za školovanje i stručno i akademsko usavršavanje. Svojim aktivnostima, Fond za mlade talente kroz finansijsku podršku najboljim studentima i učenicima srednjih škola, ali i kroz saradnju sa kompanijama, organizacijama i institucijama u Republici Srbiji, omogućava stipendistima sticanje prvih radnih i profesionalnih iskustava.
Luka st
Bratic st
rad


milica šipovac
Radio Nevesinje