U Trebinju je danas otvorena balon sala u kojoj će učenici Tehničke škole i Gimanzije „Jovan Dučić“ imati časove fizičkog vaspitanja.
Nakon šest decenija ove škole su, u okviru školskog kompleksa, dobile salu za održavanje časova fizičkog vaspitanja. Do sada su profesori ove dvije škole časove fizičkog djelimično održavali u pozajmljenoj sali Centra srednjih škola ili na otvorenom vojnom poligonu i školskom igralištu.


Nova balon sala je napravljena u okviru javno-privatnog partnerstva Tehničke škole, Gimnazije „Jovan Dučić“, privatne firme „Trial“ i Grada Trebinja.
Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je istakao da je Grad obezbijedio zemljište na kome je izgrađena balon sala.
„Nakon više decenija trajno je riješen problem odvijanja nastave fizičkog u ovim školama. Grad Trebinje mnogo ulaže u sport, želimo da se razvija i sigurno da će i ovo doprinijeti ne samo rekreaciji, nego i privlačenju djece da se bave sportovima. Tako će biti omogućen i zdraviji razvoj djece. Nisu imali redovnu nastavu prethodnih godina, a evo sada imaju sve uslove za redovno odvijanje časova fizičkog vaspitanja. Ovo je primjer da se zajedničkim snagama može mnogo bolje. Tako ćemo rješavati i sve ostale probleme, a jedan od njih je i centralno grijanje u ovoj školi“, naveo je Petrović.

On je podsjetio da je kompleks u kome se nalaze sve trebinjske škole nedavno rekonstruisan.

Balon sala je izgrađena na 800 kvadratnih metara, ima teren od 18×36 m, na kome je moguće igrati mali fudbal, košarku, odbojku, rukomet i tenis.


Nakon završetka časova fizičkog vaspitanja, od 18 časova i 30 minuta, kao i vikendom, sala će se moći koristiti u komercijalne svrhe.


Izvor: Grad Trebinje