Svjetska štafeta bajkerica 2019 (Women Riders World Relay 2019) stiže u Bosnu i Hercegovinu danas.


Štafetu će u popodnevnim satima na graničnom prelazu Crveni Grm od bajkerica iz Hrvatske preuzeti WRWR BiH tim.




U ruke bh bajkerica biće predata štafeta u koju su se već upisale sve bajkerice koje su je čuvale na putu od Škotske, preko Irske, Velsa, Engleske, Francuske, Španije, Portugala, Andore, Italije, Slovenije i Hrvatske.




Vožnjom kroz BiH, koja će trajati dva dana, subotu i nedjelju, 30-31.03.2019. godine, bajkerice će posjetiti Stari most u Mostaru, Memorijalni kompleks u Jablanici posvećen Bitki na Neretvi, olimpijske skakaonice na Igmanu, Baščaršiju, Vječnu vatrau, bob stazu na Trebeviću, Memorijalni kompleks Tjentište, Bilećko jezero, Stari grad u Trebinju i mnoge druge znamenitosti, kojima će predstaviti Bosnu i Hercegovinu globalnoj moto kulturi.




Na kraju vožnje kroz Bosnu i Hercegovinu, bh bajkerice će predate štafetu bajkericama u Crnoj Gori. Broj registrovanih učesnica se popeo na gotovo 16.000 i još će rasti imajući u vidu da štafeta putuje tek nešto više od mjesec dana, a treba da obiđe svijet do januara 2020. godine, kada će se vratiti u Veliku Britaniju.




Cilj ove štafete, koja je prvi globalni ženski moto događaj ove vrste, je osnaživanje bajkerskog sestrinstva u promociji hrabrosti, avanture, jedinstva i strasti prema motorima. Ovim događajem se nastoji podići svijest o brojnosti žena u moto svijetu, koje su često zanemarene u globalnom moto tržištu.




Lokacija štafete se u realnom vremenu može pratiti na https://womenridersworldrelay.com/track-the-relay/ Kontakt i informacije o WRWR u Bosni i Hercegovini mogu se pronaći i na FB preko https://goo.gl/svDfd4 Sve vožnje, uključujući i prolazak štafete kroz Bosnu i Hercegovinu, mogu se pratiti na službenoj WRWR 2019 FB stranici https://www.facebook.com/WRWR2019/ , ali i na drugim društvenim mrežama

Izvor: Trebinje Danas