Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović odlučio je da novčano nagradi zaposlene u trebinjskoj Civilnoj zaštiti, jer su u prethodnom periodu pokazali zavidne radne rezultate, svakodnevno se isticali na terenu i bili na usluzi drugim službama.


Pripadnici Civilne zaštite učestvuju u čišćenju grada, šetališta, gradskog stadiona, raščišćavanju prilaznih puteva prema trebinjskim selima.
Sa pripadnicima vatrogasnih društava tokom ljetnjih mjeseci aktivni su u gašenju požara, zimi u raščišćavanju snijega, a kada je potrebno i u evakuacijama bolesnih i povrijeđenih.
U vježbi "Orjen" učestvovali su u akciji spasavanja čovjeka iz jame duboke 100 metara.
Prošle godine u akcijama deminiranja na području Trebinja zajedno sa Republičkom upravom civilne zaštite pronašli su oko 500 neeksplodiranih ubojitih sredstava.
Šef Odsjeka civilne zaštite Miljan Tomašević potvrdio je Srni da su za dobar rad nagrađeni sa deset odsto dodatka na platu za prethodni mjesec, te istakao da mu je drago što je prvi čovjek Trebinja prepoznao njihovu spremnost da budu na usluzi građanima u svim situacijama i da učestvuju u aktivnostima koje će doprinijeti da ovaj grad bude ljepši i čistiji.
"Kada radimo ne razmišljamo hoćemo li biti nagrađeni. Radimo jer smatramo da tako treba i maksimalno se angažujemo na svim poslovima u kojima učestvujemo", kaže Tomašević i dodaje da im mnogo znači kada se to i primijeti.
On ističe da će zaposleni nastaviti da rade kao i do sada, te da im nagrada predstavlja svakako satisfakciju i motiv da ne posustaju.

Tomašević je najavio da će pripadnici Civilne zaštite u narednom periodu raditi na čišćenju i prosijecanju protivpožarnog pojasa na nepristupačnim terenima koji su u ljetnjim mjesecima podložni požarima, ali i niz drugih aktivnosti.
Gradonačelnik Trebinja je prije nekoliko dana poručio da će protiv radnika Gradske uprave koji ne budu istrajavali na radnoj disciplini nakon dvije kazne biti pokrenut disciplinski postupak, ističući da su moguće i strože mjere.
Petrović je ovu praksu počeo da primjenjuje od prošlog mjeseca, kada je novčano kaznio, ali i nagradio sa 10 do 15 odsto umanjenja ili dodatka na plate petnaestak radnika gradske administracije za loše, odnosno dobre radne rezultate.
SRNA