Tri učenika Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" iz Trebinja nagrađena su danas optičkim instrumentima za najljepše crteže koje su poslali na konkurs o temi "Kosmos očima djeteta", u organizaciji Društva prijatelja Rusije.



Najviše kreativnosti među trebinjskim osnovcima koji su učestvovali na konkursu pokazali su Vojislav Elez, Doroteja Domazet i Jana Šigud.
Sekretar Društva prijatelja Rusije Miroslav Ilić istakao je da su u tom društvu odlučili da nagrade učenike baš ove škole jer je iz nje stiglo najviše crteža, napominjući da su i na dosadašnjim konkursima bili najvredniji.
"Prošle godine kada smo organizovali `Jurijevu noć`, odnosno 55 godina od odlaska u kosmos prvog čovjeka, o ovoj temi su od 366 pristiglih crteža, 60 odsto nacrtali učenici iz ove škole", podsjetio je Ilić.

Direktor Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" Darko Jegdić izrazio je zadovoljstvo što su učenici ove obrazovne ustanove nagrađeni, ističući da je svaka nagrada od izuzetnog značaja.
"Drago mi je što su naši učenici pokazali kvalitet i što su članovi komisije bili zadovoljni njihovim radovima. Nadam se da će i u budućnosti naši đaci osvajati nagrade i na drugim konkursima", rekao je Jegdić.
Učenici Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" često osvajaju nagrade na konkursima o različitim temami, ali priznanja ne zaostaju ni iz nastavnih
predmeta.
SRNA