Prelijepa Trebinjka Andrea Grkavac, model agencije "ABC Models Mgmt International", predstavlja Srbiju na najprestižnijem svjetskom modnom takmičenju "World Top Model 2018" .


Andrea se već duže vrijeme bavi manekenstvom i član je "ABC Models Mgmt International".

“Očekujem jedno nevjerovatno iskustvo koje će mi promijeniti život, vjerujem da ću dobiti mnogo prilika za dalju karijeru. Naravno biti predstavnik svoje zemlje mi je nevjerovatan osjećaj i zvanje kao "Top Model of Serbia", istakla je Andrea.

U prošlosti, događaj je organizovan u Milanu, Cirihu, Monte Karlu, Berlinu, Palma de Majorci, Rimu, Zanzibaru, Geteborgu, Luganu, Pragu i Budimpešti.

Svjetski izbor "World Top Model 2018" ove godine se održava 09.12. u Milanu, gdje će se Andrea zajedno sa konkurentkinjama iz 40 zemalja svijeta boriti za ovu laskavu titulu i ugovor vrijedan 200.000 eura.

Inače, Andrea će biti specijalna gošća na predstojećem "NIVEA BH Fashion Week Sarajevo", koji će se održati na dvije lokacije i to od 12. do 13. novembra u hotelu „Hills“ u Sarajevu, dok je " Alta Shooping Centar Sarajevo" domaćin treće večeri sedmice mode, gdje će se na dan 14.11. s početkom u 19h održati modna revija pod nazivom „Alta Fashion Night“.