Helena Brajić, učenica prvog razreda trebinjske Gimnazije "Jovan Dučić", osvojila je prvu nagradu na literarnom konkursu Crvenog krsta RS, raspisanog povodom Nedjelje upozoravanja na opasnosti od mina.




Helena je pobjeđivala na ranijim konkursima za učenike osnovnih škola u litetarnom stvaralaštvu mladih, a raskoš svoga talenta je nastavila pokazivati i u gimnazijskom obrazovanju.


Na temu "Za srećno i bezbrižno djetinjstvo, uklonimo minirana područja", Helenin rad je ocijenjen kao najbolji, dok je Romana Roganović, takođe učenica prvog razreda trebinjske Gimnazije, svojom pjesmom na ovu temu osvojila drugo mjesto.

Njihov mentor je bila Veselinka Kulaš, profesorica srpskog jezika, kojoj je, takođe, uručen prigodan poklon republičkog Crvenog krsta.


Helena kaže da nije bilo razmišljanja da li će njena koleginica i ona pisati o ovoj temi, jer je cilj podići svijest svih, od djece do starijih, o opasnostima koje vrebaju od minskih polja, ali i svim drugim opasnostima.


"Nagrada je novi podstrek i veoma smo srećne", kazala je Helena, koja, osim ljubavi prema pisanju, posjeduje i veliki talenat za slikarstvo.


Izvor: Nezavisne novine