Pozorište Kulturnog centra Trebinje i ove godine učestvovalo je u obilježavanju međunarodne manifestacije Evropska noć teatra.


U Bosni i Hercegovini ova manifestacija se održava deveti put zaredom, a ove godine Trebinje je jedan od 12 gradova naše zemlje koje je večeras slavilo pozorišnu umjetnost.
Tim povodom, u našem pozorištu odigrane su dvije predstave: „Sumnja“, rađena u koprodukciji Kulturne scene „Male stvari“ i pozorišta Kulturnog centra Trebinje i „Sluge“, predstava nastala u produkciji Kulturnog centra Trebinje.
Sa predstavom „Sumnja“ Trebinjci su učestvovali na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH u Konjicu, 43. Mostarskom teatarskom festivalu i Prvom omladinskom pozorišnom kampu i festivalu „Agon“ u Trebinju, a učestvovali su i u pratećem programu Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Na 13. Internacionalnom festivalu amaterskog teatra u Laktašima, za predstavu „Sumnja“ trebinjski ansambl se okitio vrijednim nagradama: za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, najbolji scenski pokret i najboljeg mladog glumca.


Trebinjsko pozorište je odigralo komad „Sluge“ na 46. Festivalu amaterskog dramskog stvaralaštva BiH u Bugojnu – Fedra 2018, za koje mu je pripala nagrada za kolektivnu igru, a nastupilo je i u okviru pratećeg programa 61. Festivala festivala.
Obje predstave izvedene su i u okviru manifestacije „Dani Republike Srpske u Srbiji“.
Koordinator evropske manifestacije Noć teatra za Bosnu i Hercegovinu, koja se tradicionalno održava treće subote u novembru, je Bosansko narodno pozorište iz Zenice.

KC Trebinje