U Poslovnom inkubatoru Grada Trebinja u toku je besplatni četveromjesečni kurs engleskog jezika za 30 trebinjskih srednjoškolaca, koji finansira Grad Trebinje.

Predavači su iz Edukativnog centra „Britanika“, sa kojim je, kao najpovoljnijem ponuđaču, gradska uprava, nakon provedenog postupka javne nabavke, potpisala ugovor u vrijednosti od 4700 KM.



„Na javni poziv javila su se ukupno 32 srednjoškolca, učenici trećeg i četvrtog razreda četverogodišnjih, odnosno – drugog i trećeg razreda trogodišnjih škola, a prednost su imala djeca čiji su roditelji nezaposleni, odnosno djeca bez jednog ili oba roditelja. Na testiranje se prijavilo 30 učenika, koji su, na osnovu postojećeg nivoa znanja engleskog jezika, podijeljeni u dvije grupe, a nastava je počela 20. novembra“, navodi Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Trebinja.

Nastava se odvija dva puta sedmično, u trajanju od sat vremena, u večernjim terminima, nakon održavanja redovne nastave u srednjim školama.
„Gradska uprava je svim polaznicima kursa obezbijedila prostor za rad u prostorijama Poslovnog inkubatora, kao i radni materijal. Po završetku kursa, učenici će polagati završni test i dobiti sertifikat o položenom ispitu“, kaže Milošević.

Osnovna namjera gradskih vlasti, dodaje, bila je da se unaprijedi znanje engleskog jezika kod naših srednjoškolaca, u cilju njihove što bolje osposobljenosti za buduće zaposlenje, naročito u ugostiteljsko-turističkoj djelatnosti.


Izvor: Radio Trebinje