U Republici Srskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno vrijeme, uz snijeg i ledenu kišu koja će se tokom večeri proširiti na sve krajeve.


Ujutru i tokom prvog dijela dana biće veoma hladno i suvo, uz umjeren do jak mraz i sa maglom oko rijeka i u kotlinama.




Tokom dana sunčano, sa više oblačnosti na zapadu, u centralnom pojasu sa snijegom i kišom, dok će na jugu biti suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.


Popodne povećanje oblačnosti na zapadu i sjeveru, uz snijeg i ledenu kišu koja će se brzo širiti na ostale krajeve, pa će snijeg padati u centralnom i planinskom pojasu, kao i u Hercegovini.


Najviša temperatura iznosiće od minus dva do tri, na planinama do minus pet, a na sjeverozapadu, zapadu i jugu oko pet stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren, uglavnom južni i jugozapadni vjetar, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Temperatura u 7.00 časova: Sokolac minus 20, Bjelašnica minus 16, Čemerno minus 15, Han Pijesak minus 14, Višegrad i Rudo minus 13, Srebrenica i Gacko minus 11, Nevesinje i Sarajevo minus 10, Bileća minus devet, Zvornik, Bugojno, Grude, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica minus osam, Ribnik, Trebinje, Mrkonjić Grad i Doboj minus šest, Bijeljina minus pet, Krupa na Uni i Mostar minus četiri, Prijedor minus tri, Novi Grad, Neum i Srbac minus dva i Banjaluka minus jedan stepen Celzijusov.


Visina snijega: Han Pijesak 63, Sokolac 29, Drinić 28, Mrakovica 25, Srebrenica 24, Mrkonjić Grad i Čemerno 18, Šipovo 17, Krupa na Uni 10, Rudo devet, Višegrad osam, Doboj šest, Novi Grad četiri, Nevesinje tri i Prijedor dva centimetra.


Izvor: Srna