Povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, trebinjsko Društvo dobrovoljnih davalaca, u Službi za transfuzijsku medicinu u Trebinju organizovalo je akciju darivanja krvi. Trebinjsko društvo dobrovoljnih davalaca krvi jedno je od najbrojnijih u regionu, koje čini 22 aktiva i više od 900 dobrovoljnih davalaca.
Trebinje - Davanje krvi - Foto: RTRS
Akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazvali su se članovi svih trebinjskih aktiva dobrovoljnih davalaca krvi, kao i prijatelji, aktivi i društva iz Crne Gore, Srbije, Srpske i F BiH. Dobra regionalna saradnja i ovaj put pokazala je da humanost ne poznaje granice.
Prošla godina bila je rekordna, a i 2017. će biti jednako uspješna,kažu u Službi za transfuziju, s obzirom da je za nepunih šest mjeseci ove godine, već prikupljeno 150 doza krvi.
"Imamo povećanje broja davalaca krvi, ali imamo i povećanje potrošnje. Iz tog razloga apelujem na ljude koji još nisu opredijeljeni da se uključe u porodicu najhumanijih ljudi, da daju krv", rekao je načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje.
Povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, za članove trebinjskog Društva organizovan je prijem kod gradonačelnika, dok je na spomenik poginulim i umrlim davaocima, položeno cvijeće.


RTRS