Radna jedinica Pošta Srpske u Trebinju danas je obilježila deveti oktobar, Svjetski dan pošta. Na svečanosti, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, istaknuto je da je poštanski sistem RS dio velike svjetske mreže javnih poštanskih operatera i jedan od tri javna poštanska operatera u BiH, koji samostalno, ekonomski i tehnološki djeluju na prostoru Srpske obezbjeđujući korisnicima dostupnost univerzalnih i drugih usluga.


Gradonačelnik Petrović je istakao da ga raduje što Pošte Srpske u Trebinju posluju pozitivno i što se trude da prate razvojne i tehnološke trendove koji su danas prisutni u okruženju, obezbjeđujući tako dostupnost svojih usluga u svim gradskim i ruralnim područjima.


„To je vrlo važno reći. Uspjeli ste odoljeti velikoj konkurenciji za ovaj vaš posao. Dobro znate da su uznapredovale brze pošte, i vi ste ti koji ćete očuvati Pošte Srpske i napraviti ih da budu na tržištu RS. Mislim da je važno da i dalje napredujete, učite nove tehnike, da informatizaciju primjenjujete na višem nivou nego do sada, jer siguran sam, da Pošte imaju budućnost ako svi budemo zajedno radili“, naveo je Petrović.


On je rekao da Pošte Srpske u Trebinju ostaju na svojoj lokaciji, sa postojećim kapacitetima te da će dio slobodnog prostora u velikoj zgardi ovog preduzeća biti u narednom periodu namjenski iskorišten.
Podsjetio je da je nedavno ponovo otvorena i poslovnica u Gorici koja sada radi mnogo funkcionalnije.


Sjedište radne jedinice poštanskog sistema u Trebinju ima 117 zaposlenih radnika u 13 pošta i tri pomoćna šaltera.
Svetski dan pošta obilježava se širom svijeta povodom osnivanja Svjetskog poštanskog saveza jedne od najstarijih međunarodnih organizacija.
Izvor: Grad Trebinje